De Jaloezie van de Idiote Commentaren

In een kleine stad genaamd Sunnyvale leefde een groep mensen die hun dagen doorbrachten op Facebook, de virtuele wereld waar alles draaide om likes, shares en commentaren. Onder hen was Sarah, een jonge vrouw die haar leven deelde in perfect gepolijste foto's en gevatte statusupdates. Ze was populair op het platform en werd bewonderd door velen.

Maar achter de glanzende façade van Sarah's online persona, sluimerde jaloezie. Ze keek met afgunst naar de levens van anderen, die op het oppervlak altijd gelukkiger leken dan het hare. Haar vrienden kregen betere banen, gingen op exotische vakanties en leken altijd de perfecte partners te hebben.

Op een dag plaatste Sarah een foto van haar nieuwe auto, een glanzende sportwagen waar ze trots op was. Binnen enkele minuten begonnen de idiote commentaren binnen te stromen. Een oude klasgenoot die ze al jaren niet had gesproken, reageerde met een sarcastische opmerking over hoe Sarah vast haar ziel had verkocht om zich zo'n auto te kunnen veroorloven. Een vage kennis vroeg zich af of Sarah niet beter geld had kunnen uitgeven aan iets nuttigers dan aan een 'patserige' auto.

De jaloezie borrelde op in Sarah's borstkas terwijl ze de reacties las. Ze voelde zich gekwetst en vernederd door de spottende opmerkingen van mensen die ze nauwelijks kende. Ze begon te twijfelen aan haar beslissing om de auto te kopen en vroeg zich af of ze misschien te veel had laten zien van haar leven op social media.

Maar toen besefte Sarah iets belangrijks: de idiote commentaren van anderen zeiden meer over hen dan over haar. Ze besloot zich niet te laten beïnvloeden door de afgunst van anderen en in plaats daarvan te focussen op wat haar echt gelukkig maakte. Ze verwijderde de negatieve reacties en plaatste een foto van zichzelf met een brede glimlach achter het stuur van haar nieuwe auto, dit keer zonder angst voor veroordeling.

Vanaf dat moment besloot Sarah om social media te gebruiken op haar eigen voorwaarden, niet om anderen te imponeren of te behagen, maar om authentiek zichzelf te zijn en te delen wat haar echt gelukkig maakte. En terwijl de idiote commentaren bleven komen, leerde ze om erboven te staan en zich te richten op de echte connecties en positieve interacties die het leven de moeite waard maken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Jaloezie van de Idiote Commentaren

De Jaloezie van de Idiote Commentaren

Het vermoorde meisje, kort verhaal

Mijn eerste boek